RECENSIONER PÅ SVENSKA

Alla recensioner © Ronny Forslund

När ni kontaktar utgivarna, glöm inte att nämna var ni såg recensionen: Rock'n' Records www.rock.x.se

FILM- OG MUSIKKAVISEN BACKSTAGE 1/2005

Kontaktadress: Backstage, Postboks 1830, NO-7440 Trondheim, Norge
Hemsida: http://www.musikkavisen-backstage.com/
E-post redaktör: t-nils2@online.no
Tidningen är i tabloidformat och utkommer med sex nummer årligen. Priset för en helårsprenumeration är NOK 225,-.

Backstage är en bred tidning som täcker upp det mesta av norsk och internationell rock från 60-talet och framåt. I det aktuella numret får vi bland annat artiklar om Brian Jones med kommentar av Paul Jones, det nya stjärnskottet Marthe Valle, Peter Tägtgren från Pain och Ane Brunvoll som nu gör karriär i Sverige. Numret innehåller även återblickar på Bergen Beat och Pop '67. Tidningen har rikligt med skivrecensioner, såväl nya alster som gamla i avdelningen "Merkelig Rare Records". Dessutom recenserar man såväl

böcker som DVD-utgåvor. Om du vill ha koll på vad som händer i Norge på rockfronten och samtidigt få litet nostalgi och samlarfakta så bör du pröva Backstage.

TIDNINGEN ETTNOLLETT 48/2005
 
Kontaktadress: Förvaltarvägen 13, SE-16968 Solna, Sverige
Hemsida: http://www.dgr.se
E-post: ettnollett@dgr.se
Tidningen är i A4-format  och priset för en prenumeration om två nummer är 99:-. Men observera att då ingår ett fullängds CD-album! Du kan välja mellan ett antal CD i varje nummer. Ettnollett finns också i många Pressbyråkiosker.

Tidningen Ettnollett är faktiskt en nestor i rocksammanhang - man firade sitt 20-årsjubileum år 2004! Profilen är independent-musik och de många skribenterna tillhandahåller mängder med tips, nyheter och recensioner. I senaste numret får vi bl a en exklsuiv intervju med Robert Forster i The Go-Betweens samt intervjuer med grupperna Dot to Dot, British Sea Power och Louis Philippe. Dessutom mängder med recensioner

av såväl etablerade artister som demos. Det märks att tidningen görs av entusiaster, för entusiaster. Om du har intresse av independentscenen så kan Ettnollett varmt rekommenderas. Här får du många fina musiktips.

Reviews of magazines and fanzines in Scandinavian languages will be in Swedish unless they are of special interest to an English speaking audience.

Comments and tips are welcome at info@rock.x.se

HOME
E-mail: info@rock.x.se